Καστελόριζο: Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων

Καστελόριζο: Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
0

Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, το πρωί της Τρίτης. 

Το συμβάν σημειώθηκε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Τρίτης λέμβος με περίπου 30 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, σχεδόν συνοδευόμενη από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο δεν προέβη σε καμία κίνηση αποτροπής της λέμβου να περάσει στην πλευρά των ελληνικών χωρικών υδάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή. 

Η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη και άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στη Στρογγύλη. Εν συνεχεία, τα πληρώματα του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς δέχθηκαν παρενόχληση από την Τουρκική Ακτοφυλακή, ωστόσο η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Ελλάδα / Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του στη Φοινικούντα
LIFO NEWSROOM