Έρευνα είναι σε εξέλιξη για υπόθεση «εικονικών εμβολιασμών» σε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια». 

 

Η υπόθεση φέρεται να αφορά τις ενέργειες διοικητικής υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Παλαμά και έχουν εντοπιστεί έως τώρα 47 τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ. 

 

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Υγείας, μετά το δημοσίευμα. Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε σε tweet ότι επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. 

 

«Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας. 

 

 

Η υπάλληλος φέρεται να έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμού και να τσέκαρε ότι είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό άτομα που δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.  

 

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η υπάλληλος, εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της έμπαινε «παράνομα» στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο εμβολιασμένος και να υπογράφεται από γιατρό, που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια». 

 

Υποψίες φέρεται να κίνησε και το γεγονός ότι η υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα. Έπειτα από πρόχειρη έρευνα από στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά αποκαλύφθηκε η υπόθεση. 

 

Αρχικά βρέθηκαν οι εικονικοί εμβολιασμοί 13 ατόμων, αριθμός που ανέβηκε στους 47, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να έχουν «εμβολιαστεί» εικονικά είναι και συγγενικά πρόσωπα της υπαλλήλου. 

 

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τη θέση της και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης διέταξε ΕΔΕ, έπειτα από έγγραφο που του έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

 

Η ΕΔΕ ανατέθηκε στον αρμόδιο υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, Ηλία Τσιαούση και θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.