Καπραβέλος: Τον περσινό Ιούλιο είχαμε 400 νεκρούς από Covid, φέτος πάνω από 1.000

Καπραβέλος:Από τη Βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσει το 7ο κύμα κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό επισήμανε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος που, αναφερόμενος στην έξαρση που παρατηρείται στους σκληρούς δείκτες, υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

«Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Έκατσα και είδα τα στατιστικά στοιχεία, και τα ανακοίνωσα κιόλας, και είδα ότι ο περσινός Ιούλιος έκλεισε με 400 νεκρούς, ενώ ο φετινός πάνω από 1.000 νεκρούς. Αν πάρετε επίσης τα στατιστικά στοιχεία του 2020, οι μηνιαίοι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους 500. Εκτοξεύτηκαν στους 1.300 το 2021 και το 2022 ο μέσος όρος των μηνιαίων θανάτων είναι πάνω από 1.300. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα, και αν δείτε ως παγκόσμιο φαινόμενο δεν έχει τελειώσει», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για την αύξηση των θανάτων είπε ότι, «οφείλεται στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Το βλέπω παντού και εγώ είμαι μέσα στην κοινωνία, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας. Είναι σαν να έχει τελειώσει ο κορωνοϊός. Μάσκες δεν υπάρχουν πουθενά, συνωστισμοί παντού, βλέπουμε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ηλικιωμένων έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Κακά τα ψέματα τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, χάνεται η ανοσία μετά από κάποιο διάστημα. Άρα, επομένως, με τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα επόμενο είναι να θερίσουμε θύελλες. Και ξέρετε ποιο είναι το πιο βασικό εμείς στο νοσοκομείο δεν έχουμε "τσουνάμι" και είναι κάτι διαχειρίσιμο».

«Ο φόβος μου είναι το φθινόπωρο που θα ανοίξουν τα σχολεία, οι κλειστοί χώροι, συνωστισμοί, ο καιρός ευνοεί τον κορωνοϊό, φοβάμαι ένα νέο τσουνάμι του έβδομου κύματος που θα καταστρέψει το ΕΣΥ, και θα το οδηγήσει σε κατάρρευση, εάν συνεχίσουμε έτσι.

Στη συνέχεια, ο κ. Καπραβέλλος εκτίμησε ότι «η έξαρση κρουσμάτων θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Πρέπει να πειστεί και το υπουργείο αλλά και οι πολίτες ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε, τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Βιάστηκε το υπουργείο Υγείας να πάρει αυτά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα», επισήμανε.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ