Η χρήση ναρκωτικών δεν υφίσταται πια στο Πεδίον του Άρεως, αλλά απλώθηκε στην υπόλοιπη Αθήνα, με εκατοντάδες ναρκομανείς να κάνουν την ένεσή τους δημοσίως, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε την αδιαφορία της Πολιτείας στις επανειλημμένες οχλήσεις του για το θέμα.

 

«Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια (...) πολλά χρόνια χτυπώ και τις πόρτες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού Υγείας, που δεν καταδέχτηκε καν να μού απαντήσει, είχα ζητήσει την παραίτηση Τόσκα και δυστυχώς δικαιώθηκα καθυστερημένα» δήλωσε.

 

O Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να φροντίσει τους τοξικοεξαρτημένους: «Είναι και θέμα αστυνομικής καταστολής, αλλά και θεραπείας, είναι άρρωστοι, και πρέπει κάποιος να τους φροντίσει».

 

«Χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση, και ειδικά για τους χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο θα πρέπει να γίνουν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών όπως γίνεται σε μεγάλες πόλεις αντί να τρύπιουνται... Θα πρέπει να τους υποδέχονται εκεί κοινωνικοί λειτουργοί και να τους ωθούν στην απεξάρτηση», ανέφερε.

 

Ο κ. Καμίνης αποσαφήνισε ότι «υπάρχει πτώση στη βαριά εγκληματικότητα αλλά και η ελαφριά εγκληματικότητα δεν είναι κάτι αμελητέο, πορτοφολάδες, διαρρήξεις ληστείες όπως εκείνη (στο κοσμηματοπωλείο)».

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ