Η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα στα Καλύβια, όπου ο δράστης σκότωσε με τρεις σφαίρες έναν υπάλληλο του Κέντρου Υγείας στο πάρκινγκ της δομής. 

 

Συγκεκριμένα, μία διαφωνία στα κοινόχρηστα και η πεποίθηση ότι το θύμα και η σύζυγος του είχαν κάνει μάγια στον δράστη φαίνεται πως οδήγησαν στη δολοφονία του υπαλλήλου, 60 ετών, προπαραμονή των Χριστουγέννων. «Μου έκαναν μάγια. Τον σκότωσα και μετά από αυτό, όλα είχαν φύγει…», φέρεται να είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ο 32χρονος κατηγορούμενος.

 

Ο άνδρας προμηθεύθηκε, ένα πιστόλι των 7.65 χιλιοστών από τη μαύρη αγορά του Μενιδίου και το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου 2020, υλοποίησε το σχέδιό του. Αφαίρεσε τις πινακίδες από το αυτοκίνητο που ανήκει στη μητέρα του με την οποία μένει μαζί, ακολούθησε το θύμα υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και μόλις το εκείνος  πάρκαρε - και πριν προλάβει να βγει από το όχημα του - τον πλησίασε και πάτησε τη σκανδάλη τρεις φορές.

 

Τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών έβαλαν στο «μικροσκόπιο» το καρέ από το χωρίς πινακίδες αυτοκίνητο. Το καθαρό παρελθόν του θύματος δυσκόλευσε την έρευνα, σε ό, τι αφορά τα κίνητρα του δράστη. Ωστόσο η ανάλυση από το όπλο και κάποιες μαρτυρίες από την πολυκατοικία και το περιβάλλον του θύματος που μιλούσαν για συχνούς τσακωμούς του δράστη - ο οποίος έμενε στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα - τον έφερναν ολοένα και πιο κοντά στο κάδρο των ερευνών.

 

Όπως προέκυψε, ο 32χρονος, λίγες μέρες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τη μητέρα του η οποία φέρεται να γνώριζε και τον προέτρεπε να παραδοθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε χωριό της γειτονικής χώρας όπου διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα, κίνησαν τις διαδικασίες απέλασης και στη συνέχεια όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη. 

 

Ο 32χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, είπε ότι το όπλο το προμηθεύτηκε από το Μενίδι και ότι τον σκότωσε γιατί πίστευε ότι τον έκλεβε στα κοινόχρηστα ενώ του έκανε μάγια τα οποία λύθηκαν μετά τη δολοφονία. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, στιλέτο και 31 φυσίγγια.