Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία - 1000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία - 1000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο Facebook Twitter
Φωτογραφία: tempo24
0

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ περίπου 1000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ιόνια Οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό  για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία - 1000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο Facebook Twitter
Φωτογραφία: nafpaktianews.gr

Απεγκλωβισμός 1000 ατόμων από νυχτερινό κέντρο

Όσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο Αχαΐας, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης είπε ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την Ολυμπία Οδός και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι. Σύμφωνα με το patrastimes.gr η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί ως τις 06:00.  

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα.

 

Σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Πλέον διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιόνια Οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Όμως, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η Ιόνια Οδός οδός στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Με πληροφορίες από tempo24/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ