Κακοκαιρία Barbara: Στα λευκά το 20% της χερσαίας έκτασης της χώρας

Meteo Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Σφοδρές χιονοπτώσεις με μεγάλο μέρος της ανατολικής, νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας προκάλεσε η κακοκαιρία Barbara τις προηγούμενες ημέρες.

Έπειτα από επεξεργασία των νεότερων δορυφορικών δεδομένων χιονοκάλυψης που πραγματοποίησε η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπολογίστηκε ότι περίπου το 20% της χερσαίας έκτασης της χώρας μας ήταν καλυμμένο με χιόνι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. 

Στον χάρτη παρουσιάζεται η χωρική κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα, και στο ένθετο γράφημα η χρονική πορεία της με κόκκινη διακεκομμένη καμπύλη, από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Η λευκή καμπύλη αποτυπώνει τη μέση τιμή της χιονοκάλυψης την περίοδο 2004-2022, επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι μετά την κακοκαιρία Barbara η έκταση της χιονοκάλυψης ξεπέρασε τη μέση τιμή των τελευταίων 19 ετών. 

Meteo Facebook Twitter
Φωτ: Meteo.gr

Υποχωρεί η κακοκαιρία Barbara

Σημειώνεται ότι από σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM