Κακοκαιρία Barbara: Έρχεται «μεγάλος όγκος χιονιού» στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής- Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Κακοκαιρία Barbara: Έρχεται «μεγάλος όγκος χιονιού» στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής- Προειδοποίηση Μαρουσάκη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Barbara» προκαλώντας σφοδρές χιονοπτώσεις τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές, μεταξύ άλλων, της Αττικής, της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επικαλούμενος τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία γράφει σε νέα του ανάρτηση ότι «προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα» ενώ «αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαρουσάκης προτρέπει για μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους εν όψει των φαινομένων που αναμένονται.

Νέο μήνυμα του 112 στην Αττική

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Αττικής. Στην «εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση» συστήνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων, λόγω επικίνδυνων χιονοπτώσεων.

Λίγο νωρίτερα, νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 είχε εκδοθεί για τους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας συμπεριλαμβανόμενου και των Σποράδων με αυστηρή σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων.

Κακοκαιρία Barbara: Έρχεται «μεγάλος όγκος χιονόπτωσης» στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής - Η προειδοποίηση Μαρουσάκη Facebook Twitter

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις για την Αττική κάνουν λόγο για πυκνές χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στην Αττική σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας ενώ κλειστά θα είναι και τα καταστήματα στη βόρεια Αττική. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος» λέει ο συνήγορός του

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος» λέει ο συνήγορός του

«Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του ότι «κυρία Σοφία ερχόμαστε να πάρουμε κάποια πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά για το δημοσίευμα περί απειλητικού μηνύματος που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου
NEWSROOM