Κύμα παρατεταμένης ζέστης ξεκινά από αύριο στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό.
Ο γνωστός μετεωρολόγος σε νεότερη ανάρτησή του στα social media για την πορεία του καιρού, όπως ακριβώς είχε επισημάνει και σε προγνώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, εξηγεί πως από την Κυριακή ξεκινά ένα διάστημα παρατεταμένης ζέστης.
Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, η κατάσταση αυτή όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα κρατήσει για αρκετές ημέρες, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει μέχρι και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Μάλιστα, τονίζει πως δεν αποκλείεται η πιθανότητα να σημειωθεί έντονο επεισόδιο καύσωνα.
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό
«Διατηρείται η εμμονή των προγνωστικών στοιχείων για μαραθώνιο ζέστης. Σχετικά με το διάστημα παρατεταμένης ζέστης από την Κυριακή 13/7 και μετά (20-25 /7) , τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι για αρκετές ημέρες ο υδράργυρος θα βρεθεί 6-8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.
«Η πιθανότητα για έντονο επεισόδιο καύσωνα δεν αποκλείεται όπως σας έχω πει, ωστόσο προς το παρών δεν υπάρχει ικανή σύγκλιση των προγνωστικών μας εργαλείων», συνεχίζει.
«Οπλιστείτε με υπομονή γιατί τη χρήση του κλιματιστικού δεν θα την αποφύγετε για τις επόμενες αρκετές νύχτες», καταλήγει.