ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία το επόμενο 10ήμερο– Επιστροφή στα 40άρια

Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία το επόμενο 10ήμερο– Επιστροφή στα 40άρια Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
0

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία τις επόμενες 10 μέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό.

Όπως γίνεται γνωστό, αιτία της διατήρησης της θερμοκρασίας στα ύψη είναι η εμμονή θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων καιρού.

Κατά τα υπάρχοντα δεδομένα, οι αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5 °C θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Η υπηρεσία meteo του ΕΑΑ δίνει και έναν χάρτη με το εύρος της διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 25 Αυγούστου, σε  ύψος 1.500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα.

Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με την μπλε γραμμή το «ψυχρότερο». Η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας, με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου, παρουσιάζεται με την πράσινη γραμμή. Τέλος, με τη μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της περιόδου, σύμφωνα με δεδομένα του διαστήματος 1991-2020.

Δεκαήμερο υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα Facebook Twitter

Όπως προκύπτει, λοιπόν, σχεδόν όλα τα  σενάρια δίνουν θερμοκρασίες υψηλότερες των κανονικών για την εποχή.

Σημειώνεται πως οι μετεωρολόγοι χρησιμοποιούν το ύψος των 1.500 μέτρων για τη μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας, κοντά στο έδαφος, εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως η παρουσία ή απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

Καιρός: Πού θα φτάσει η θερμοκρασία το επόμενο 10ήμερο

Συνολικά λοιπόν, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά κατά τις επόμενες ημέρες και παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Κατά το διάστημα αυτό, θα παρουσιάσει μικρές διακυμάνσεις, από μέρα σε μέρα, αλλά και περιοχή με περιοχή.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα 21/08 θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40°C.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29°C. Εξαίρεση αποτελούν τα αστικά κέντρα, όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29°C και το βράδυ.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - «Δεν απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο - Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο
LIFO NEWSROOM