Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη, το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα την αρχική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση ήταν 5,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί, έγινε αντιληπτός σε ολόκληρη την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Ηρακλείου, σε εστιακό βάθος 66,1 χιλιομέτρων. Στην αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου γίνεται λόγος για 5,2 Ρίχτερ. 

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο Facebook Twitter

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκης, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ο κ. Λαγουδάκης διαβεβαίωσε πως «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».

«Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για καθησυχαστικό γεγονός.

Με πληροφορίες από neakriti.gr/cretalive.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέπαστρο Καλατράβα

Ελλάδα / Στέγαστρο Καλατράβα: «Το ορθό θα ήταν να παραμείνει κλειστό για την επόμενη διετία»

Ο Χρήστος Ροδόπουλος, επισκέπτης καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας στο Monash University και μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ, δίνει στη LiFO απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν απαντά κανείς μέχρι τώρα και αφορούν την ασφάλεια του σταδίου και «συμβόλου» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ