Έντονος διάλογος υπήρξε χθες στη Βουλή κατά την εκδήλωση της επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που έδωσε το παρόν και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία.

 

Όταν η βουλευτής του ζήτησε να πάρει θέση για τη ρητορική μίσους από ορισμένους ιεράρχες, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «η Εκκλησία είναι δημοκρατικός χώρος. Κάθε ένας πρέπει να έχει τις απόψεις του και να τις λέει…».

 

 Η κ. Καββαδία αντέδρασε ρωτώντας: «Ακόμη κι αν αυτές οι φωνές είναι μίσους;» για να λάβει την απάντηση του επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας « Νομίζετε ότι δεν εκπροσωπούν αυτοί ανθρώπους;».

 

«Τι σχέση έχουν τα κηρύγματα μίσους με το χριστιανικό μήνυμα αγάπης;», επέμεινε η βουλευτής.

 

«Θα του πω ότι είναι λάθος γραμμή αλλά δεν μπορώ να του κόψω το κεφάλι», απάντησε ο αρχιεπίσκοπος.

 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται να διεκδικεί περιουσία της Εκκλησίας -που όπως λέει, την πήρε το δημόσιο,- για να τη χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κάλεσε δε τους πολιτικούς να αποβάλουν "παιδικές αρρώστιες και ιδεοληψίες", κάνοντας λόγο για ανάγκη συνεργασίας και τονίζοντας ότι "όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού" και πως " κανείς δυνάστης δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την Εκκλησία".

 

Έστειλε επίσης και μήνυμα, λέγοντας ότι "το καράβι βουλιάζει και άμα βουλιάξει δεν θα γλυτώσει κανείς. Ούτε ο μούτσος, ούτε ο καπετάνιος".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr