Η Τσούπρα «δείχνει» την Πυροσβεστική για τις φονικές πυρκαγιές - Μου είπαν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη

Η Τσούπρα «δείχνει» την Πυροσβεστική για τις φονικές πυρκαγιές - Μου είπαν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική και επέρριψε ευθύνες για λάθος χειρισμούς στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως από την Πυροσβεστική της μεταφέρθηκε επίσημα στις 18.10 πως η φωτιά κατευθύνεται προς την Διώνη, αντίθετα δηλαδή από την κατεύθυνση που τελικά πήρε.

Η κυρία Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, επισήμανε στην κατάθεσή της ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

«Η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών» δεν έγινε ποτέ, φέρεται να είπε.

Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Τέλος, η κυρία Τσούπρα τόνισε ότι η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη. 

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Ιωάννα Τσούπρα -- Δύναμη Ζωής"http://www.dinamizois.gr/ypopshfioi.php?id=117"...Από τους πρώτους που διαφώνησε, πάλεψε και διαχώρισε τη θέση της, στο καθεστώς των μνημονίων, συμμετέχοντας ενεργά σε κινήσεις και κινήματα αλληλεγγύης και ανατροπής..."Έχουν στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με Αγανακτισμένους, συριζοβύσματα και μετακλητούς τύπου Καρανίκα και "ράπερ του Σύριζα". Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν καταρρεύσει τα πάντα.
Άρχισε το "μπαλάκι" της ανευθυνότητας της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.Και μιλάμε για υπόθεση που κόστισε 100 ζωές περίπου και με θάνατο φρικτό.Εδώ χρειάζεται εισαγγελέας με γαϊδουρινή υπομονή και πείσμα.Και επίσης να κλωτσάει όταν παραγίνεται η ηθελημένη σύγχυση, που στόχο έχει να θολώσει τα νερά και η ανευθυνότητα να θριαμβεύσει.Για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.100 ζωές που χάθηκαν με φρικτό τρόπο - μεταξύ των οποίων και μικρών παιδιών - δεν πρέπει να διαγραφούν χωρίς συνέπειες.