Η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου έστειλαν εξώδικο στον Λιάγκα και τη Σκορδά

Η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου έστειλαν εξώδικο στον Λιάγκα και τη Σκορδά Facebook Twitter
0

Η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου έστειλαν εξώδικο στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όπως ανακοίνωσαν οι παρουσιαστές της εκπομπής, Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά. 

Η εξώδικη δήλωση, αφορά στις ανώνυμες μαρτυρίες «με καλυμμένα πρόσωπα» για τους αιφνίδιους θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, χωρίς να παρουσιάζονται τα ονόματα των καταγγελόντων. Οι παρουσιαστές απάντησαν πως τα στοιχεία των μαρτύρων είναι στη διάθεση του καναλιού, αλλά θα δοθούν μόνο στην Δικαιοσύνη και όχι σε ιδιώτες - όπως είναι η οικογένεια της μητέρας που έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. 

Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Δεχθήκαμε χθες μια εξώδικη διαμαρτυρία από την κυρία Ελένη Λεγάτου, είναι η μητέρα της κ. Πισπιρίγκου και δεύτερον από την Δήμητρα Πισπιρίγκου, είναι η αδελφή της Ρούλας (...) Μας ζητά ο κ. Παπαδόπουλος (σ.σ ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου), να πάψουμε «την μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα, λένε οι δύο κυρίες- μαμά και αδελφή. Δεύτερον, μας δίνουν μια προθεσμία 5 ημερών να γνωστοποιήσουμε εγγράφως, ως κανάλι, τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω προσώπων - ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο, και τρίτον, να προβούμε εμείς ως εκπομπή και ως ΑΝΤ1 στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκπομπής Πρωινό».

Η οικογένεια αναφέρεται σε μαρτυρίες όπως εκείνη από φερόμενο φίλο της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είχε δηλώσει πως κάθε φορά που πέθαινε ένα παιδί, η μητέρα «πήγαινε στο κομμωτήριο». Ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος υποστηρίζει πως η μαρτυρία αυτή είναι ψευδής. 

«Υπάρχει κάτι πολύ βασικό στη δημοσιογραφία που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο», δήλωσε ο δημοσιογράφος. «Το λέει η Φαίη κάθε μέρα και καλά κάνει, θα το πω και εγώ τώρα. Οι μαρτυρίες αυτές, για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο (...) έχουμε τσεκάρει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο (...)  Τώρα αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανθρώπων στη Δικαιοσύνη. Τώρα σε ιδιώτες, γιατί η κα Ελένη και η κα Δήμητρα είναι ιδιώτες, και η Ρούλα Πισπιρίγκου - δεν μπορούμε εμείς ως εκπομπή, τηρώντας το δημοσιογραφικό απόρρητο, να δώσουμε τηλέφωνα, διευθύνσεις και ονόματα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ