Η Ιαπωνία ξεμένει από αριθμούς για νέες πιστωτικές κάρτες- «Εκτόξευση» των διαδικτυακών αγορών

Η Ιαπωνία ξεμένει από αριθμούς για νέες πιστωτικές κάρτες- «Εκτόξευση» των διαδικτυακών αγορών Facebook Twitter
0

Η Ιαπωνία ξεμένει από αριθμούς πιστωτικών καρτών εν μέσω της «εκτόξευσης» των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών της χώρας πασχίζουν να βρουν πρωτότυπους 16ψήφιους αριθμούς, καθώς οι καταναλωτές έχουν γυρίσει την πλάτη στα παραδοσιακά καταστήματα και προτιμούν το πλαστικό χρήμα έναντι του ρευστού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Mainichi Shimbun».

Πέρα από την πανδημία, η αύξηση της χρήσης των πιστωτικών καρτών αποδίδεται και στην καμπάνια της κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με ένα σχέδιο κινήτρων, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι περισσότερες από τις 280 εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών της Ιαπωνίας χρησιμοποιούν 16ψήφιο αριθμό προκειμένου να μπορούν να συνεργάζονται με διεθνείς εταιρείες, όπως η Visa και η Mastercard. Τα πρώτα έξι ψηφία υποδηλώνουν τη χώρα, την εταιρεία και άλλες πληροφορίες. Τα άλλα 10 ψηφία περιλαμβάνουν τον αριθμό και τον τύπο λογαριασμού και αποφασίζονται από την εταιρεία που εκδίδει την κάρτα.

Ήδη οι εταιρείες έχουν προειδοποιήσει πως η αύξηση έκδοσης καρτών θα οδηγήσει σε έλλειψη συνδυασμών από το 7ο ψηφίο και μετά, αναφέρει η γιαπωνέζικη εφημερίδα. Μια προφανής λύση είναι να προστεθεί ένα επιπλέον ψηφίο στον αριθμό των καρτών. Όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν δοκιμές, προκειμένου να αποτραπεί η πλαστογραφία, ενώ αυτό μπορεί να κοστίσει δισεκατομμύρια γεν στις εταιρείες του τομέα.

«Παρότι θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε την αύξηση των ψηφίων, πιστεύω ότι τελικά η μόνη επιλογή είναι να σηκώσουμε μόνοι μας το οικονομικό βάρος» δήλωσε στέλεχος εταιρείας έκδοσης καρτών.

Κάθε χρόνο, η χρήση πλαστικού χρήματος στη χώρα αυξάνεται κατά περίπου 2%, αλλά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ενισχύθηκε περαιτέρω λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε θέλει να διπλασιαστεί το ποσοστό πληρωμών χωρίς ρευστό στο 40% έως το 2025 και τελικά να φτάσει το 80%. Πάντως, παρά την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών, το 84% των νοικοκυριών χρησιμοποιεί ρευστό για μικρότερες αγορές, σύμφωνα με έρευνα του 2019.

Με πληροφορίες από «Guardian»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για το 424 - Αντισυνταγματάρχης πέθανε μετά από εγχείρηση για πέτρα στην χολή

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για το 424 - Αντισυνταγματάρχης πέθανε μετά από εγχείρηση για πέτρα στην χολή

Σύμφωνα με την καταγγελία της κόρης του, ο 67χρονος πέθανε επειδή είχε υγρό χολής στον οργανισμό του και δεν το εντόπισαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά ούτε και μετεγχειρητικά
LIFO NEWSROOM