Η εισήγηση της Επιτροπής: Click in shop σε ένδυση, υπόδηση - Η πρόταση για τα σχολεία

Η εισήγηση της Επιτροπής: Click in shop σε ένδυση, υπόδηση - Η πρόταση για τα σχολεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε σήμερα μια σειρά από νέα μέτρα για το λιανεμπόριο και τα σχολεία με έμφαση στις «κόκκινες περιοχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε την λειτουργία των καταστημάτων με click in shop στην ένδυση -υπόδηση και στα κοσμηματοπωλεία, αλλά η υπόλοιπη αγορά να λειτουργήσει με την μέθοδο click away, ενώ πρότειναν το άνοιγμα των Λυκείων με εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, τα Λύκεια στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» θα πρέπει σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, να παραμείνουν κλειστά.

Οι ειδικοί είχαν καταστήσει νωρίτερα σαφές πως χρειάζονταν ακόμη μία εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσουν και για τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης στις «κόκκινες περιοχές», καθώς ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους επιπλέον στοιχεία σχετικά με την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της συνεδρίασης:

- Να ανοίξουν τα Γυμνάσια σε όλες τις περιοχές ακόμα και στις «κόκκινες». Να ανοίξουν επίσης τα Λύκεια σε όλη τη χώρα με εξαίρεση, ωστόσο τις «κόκκινες περιοχές», όπου συνέστησαν να παραμείνουν κλειστά και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν ο νομός Αττικής θα χαρακτηριστεί «κόκκινη περιοχή».

-Η αγορά να λειτουργήσει ως εξής: Με click in shop, δηλαδή με ραντεβού μέσα στο κατάστημα, να λειτουργήσουν τα μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία. Όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο να λειτουργεί με την μέθοδο του click away.

-Την ίδια ώρα, οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση πάντα τις «κόκκινες» περιοχές.

- Η λειτουργία των κομμωτηρίων να παραμείνει με ραντεβού.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ