«Η εικόνα με στοιχειώνει»: Επιστολή διαμαρτυρίας του Tommy Lee στον Μάκη Βορίδη για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

«Η εικόνα με στοιχειώνει»: Επιστολή διαμαρτυρίας του Tommy Lee στον Μάκη Βορίδη για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης Facebook Twitter
Να σταματήσει ο βασανισμός των γαϊδουριών της Σαντορίνης ζητά με επιστολή του προς τον Μάκη Βορίδη ο ντράμερ των Mötley Crüe
0

Να σταματήσει ο βασανισμός των γαϊδουριών και των μουλαριών που χρησιμοποιούνται σαν «ταξί» στη Σαντορίνη, ζητά με επιστολή του προς τον Μάκη Βορίδη ο Tommy Lee.

O, γεννημένος στην Αθήνα, ντράμερ των Mötley Crüe απέστειλε μέσω PETA μήνυμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την περυσινή επίσκεψή του στη Σαντορίνη όπου έγινε αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης των ζώων.

«Νιώθω τιμή που γεννήθηκα στην Αθήνα και όπου περιοδεύω με τους Mötley Crüe, περήφανα δηλώνω την ελληνική καταγωγή μου» αναφέρει στην επιστολή του ο Lee, και προσθέτει: «Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που σπιλώνει τη φήμη της Ελλάδας, το οποίο ευελπιστώ να λύσετε: Η φρικτή κακοποίηση των διαλυμένων γαϊδουριων και μουλαριών που εξαναγκάζονται να κουβαλούν τουρίστες στις απότομες ανηφόρες της Σαντορίνης».

Ο ίδιος που παραδέχεται πως αρνήθηκε να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης στη ράχη ενός γαϊδάρου, είπε πως ενημερώθηκε για την υπόθεση μέσω ενός ρεπορτάζ του CNN και πως αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την PETA σε μία προσπάθεια να μπει τέλος σ'αυτή τη βαρβαρότητα:

«Εξοργίστηκα εξαιρετικά όταν έμαθα για πως ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικά χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών, δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το τελεφερίκ της Σαντορίνης. Αντ'αυτού φορτώνονται στα ταλαίπωρα γαϊδούρια που αναγκάζονται να τους κουβαλούν πάνω κάτω στα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και των Φυρών, πολλές φορές την ημέρα» σημειώνει και συνεχίζει: «Τα ακατάλληλα σαμάρια προκαλούν τραύματα τα οποία πολλές φορές αφήνονται χωρίς φροντίδα. Τα ζώα δεν προστατεύονται από τον καυτό ελληνικό ήλιο και σπανίως κάνουν διάλειμμα. Δεν τους δίνεται καν φαγητό και νερό. Το βίντεο με όλα αυτά τα ζώα που υποφέρουν, με στοιχειώνει».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM