Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη μιλά για τα προβλήματα μνήμης: «Έχω πάνω μου καρτελάκι με τα στοιχεία μου»

Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη μιλά για τα προβλήματα μνήμης: «Έχω πάνω μου καρτελάκι με τα στοιχεία μου» Facebook Twitter
Alpha
0

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με τη μνήμη της, μίλησε δημοσίως η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη.

Η ρεπόρτερ και συγγραφέας αποκάλυψε πως παθαίνει κρίσεις απώλειας μνήμης, και η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη έδειξε πως ο εγκέφαλός της έχει την εικόνα ηλικιωμένης γυναίκας. 

«Το έπαθα τυχαία όταν είχα γυρίσει από ρεπορτάζ και ήμουν στην αίθουσα σύνταξης. Ήταν μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατέβηκα στο γραφείο και δεν θυμάμαι μετά. Λιποθύμησα, ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ και μου έκαναν αξονική», περιγράφει μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Μεσάνυχτα».

«Αρχικά θεώρησαν ότι έγινε λάθος και μπέρδεψαν τις αξονικές γιατί στον ίδιο χώρο ήταν και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η αξονική μου δηλαδή έδειξε μια εικόνα ενός εγκεφάλου ηλικιωμένου. Μετά ήρθε η επιβεβαίωση και μου είπαν πως πρέπει να το ψάξω γιατί υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι τότε δεν είχα κανένα σύμπτωμα αλλά δεν ήταν και η μνήμη το δυνατό μου σημείο» σημείωσε η δημοσιογράφος.

«Έχω πάνω μου καρτελάκι με τα στοιχεία μου»

«Θορυβήθηκα όταν άρχισα να παθαίνω τις κρίσεις. Την πρώτη φορά τρόμαξα. Σαν να πέφτει μαύρο. Ξαφνικά δεν ξέρω ούτε που πηγαίνω, ούτε από πού ξεκίνησα, ούτε ποια είμαι. Τίποτα. Μαύρο» πρόσθεσε η δημοσιογράφος και συνέχισε: «Αν με ρωτήσουν ποια είμαι, δεν ξέρω να απαντήσω, γι' αυτό έχω βάλει και σε διάφορα σημεία καρτελάκια με τα στοιχεία μου». Ωστόσο, όπως εξήγησε όταν παθαίνει την κρίση δεν θυμάται που έχει βάλει το κάθε καρτελάκι.

«Κοίταξα τη μορφή μου στον καθρέφτη - Δεν με αναγνώρισα»

Η Ρένα Κουβελιώτη λέει πως τις περισσότερες κρίσεις τις παθαίνει μέσα στο αυτοκίνητο και μάλιστα ενώ είναι μόνη της, χαρακτηρίζοντας τρομακτική την εικόνα.

«Κάποια στιγμή κατέβασα τον καθρέφτη να δω τη μορφή μου. Αλλά δεν με αναγνώρισα. Όσες φορές έχω πάθει την κρίση είμαι εν κινήσει στο αυτοκίνητο και μόνη. Μένω στη θέση μου και κρατάω το τιμόνι. Είναι τρομακτική η εικόνα».

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ