Χανιά: Σάλος με «Ένωση αλεξιπτωτιστών» που φέρεται να ετοίμαζε γιορτή για την κατάληψη της Κρήτης από τους ναζί

κρήτη ναζί εορτασμός Facebook Twitter
Pixabay
0

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει η είδηση για επικείμενο εορτασμό της αεροπορικής εφόδου των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Την εκδήλωση φέρεται να διοργανώνει η αυτοαποκαλούμενη «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», για να τιμήσει, όπως αναφέρει σε αφίσα, την ναζιστική «Επιχείρηση Ερμής».

Σύμφωνα με αφίσα που δημοσίευσε και το τοπικό ZarpaNews, η εκδήλωση φαίνεται να είχε «προγραμματιστεί» για το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial», με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης». Μάλιστα η αφίσα «υποσχόταν» πως Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές θα πραγματοποιήσουν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε, δήθεν «για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers».

Η αναγραφόμενη τιμή συμμετοχής στην εκδήλωση ήταν 365 ευρώ το άτομο. Οι πληροφορίες της εκδήλωσης ωστόσο δεν είναι πλέον διαθέσιμες στην ιστοσελίδα europeanparatroopers.org ενώ δεν υπάρχει ούτε στο ημερολόγιο των δραστηριοτήτων της. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του zarpanews, η ταυτότητα της οργάνωσης αυτής παραμένει άγνωστη.

Αλλά σε μία γενική ανασκόπηση των δράσεων της οργάνωσης μεταξύ άλλων αναφέρεται ο εορτασμός ως Kreta Memorial χωρίς ωστόσο, να παραπέμπει σε κάποια συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας σημειώνουν ότι ενδεχομένως η εκδήλωση έχει αφαιρεθεί ή δεν είναι πλέον ορατή. 

κρήτη ναζί εορτασμός Facebook Twitter
europeanparatroopers

Από την πλευρά τους οι αρχές στα Χανιά δηλώνουν άγνοια για την εκδήλωση καθώς τονίζουν ότι δεν τους έχει ζητηθεί σχετική άδεια για κάτι τέτοιο. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με τον οποίο επικοινώνησε το zarpanews, επισήμανε ότι για να πέσει κανείς με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε θα πρέπει να λάβει άδεια από το ΓΕΕΘΑ. Πρόσθεσε δε, ότι στην Περιφέρεια δεν έχει φτάσει κανένα τέτοιο αίτημα από πουθενά.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, επίσης ανέφερε ότι για να γίνει η οποιαδήποτε πτώση, θα πρέπει να δοθεί σχετική άδεια από τις στρατιωτικές αρχές, ενώ ούτε στον Δήμο Πλατανιά έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα. «Νομίζω ότι είναι μια “φωτοβολίδα” που έριξαν κάποιοι για τη δημοσιότητα και τις εντυπώσεις. Εδώ τιμούμε την αντίσταση των Κρητικών απέναντι στους Ναζί και θα έχουμε κάποιους να τιμούν τους κατακτητές;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλανδράκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM