Αναστάτωση προκλήθηκε στη Χάλκη καθώς, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το νησί μπαίνει σε «βαθύ κόκκινο».

 

«Όσον αφορά τους δήμους Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, η Ρόδος έχει 124 ενεργά κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε 38, τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερτριπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες. Ενώ στη Χάλκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 6 ενεργά κρούσματα όταν μέχρι και τις 24 Μαρτίου δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

 

Μετά την ανακοίνωση, δήμαρχος Xάλκης Άγγελος Φραγκάκης, αφού επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς και τη διοίκηση του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου, κατέστησε σαφές με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ότι προφανώς πρόκειται περί λάθους που θα αποκατασταθεί καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στο νησί. Πιθανολογεί δε πως πρόκειται για το χωριό «Xάλκη» στον Θεσσαλικό Kάμπο, νότια από τη Λάρισα. 

 

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» έλαβε τη διαβεβαίωση από τον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου ότι στο ΦΕΚ που θα εκδοθεί δεν θα περιλαμβάνεται το νησί της Χάλκης.