H αστυνόμευση της ΔΕΘ κόστισε 1 εκατ. ευρώ

H αστυνόμευση της ΔΕΘ κόστισε 1 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
0

Ένα εκατομμύριο ευρώ φαίνεται πως στοίχισαν τα αυξημένα μέτρα της αστυνομίας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι χαρακτηρίζουν υπερβολική την αστυνομική παρουσία "για άλλη μια χρονιά".

Το κόστος, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης η οποία και έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, κατασπαταλήθηκε στη μετακίνηση αστυνομικών από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, περιπολικά και μοτοσικλέτες, στις μετακινήσεις τους και στις «περιπολίες» μέσα στην πόλη, αλλά και στη διαμονή και διατροφή αυτών των 4.000 αστυνομικών.

Στην επιστολή της ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης στον Β. Κικίλια το ποσό χαρακτηρίζεται «αστρονομικό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας μας» και ασκείται κριτική για την προετοιμασία της όλης επιχείρησης που καταλήγει να συνοδεύει κατά πόδας τις πορείες που πραγματοποιούνται.

Οι συνδικαλιστές μιλούν και για σωματική εξάντληση των αστυνομικών καθώς καταγγέλλουν ότι "Πολλοί αστυνομικοί των διμοιριών εργάστηκαν πάνω από δεκαέξι (16) ώρες, ενώ δυο διμοιρίες διατάχθηκαν την αμέσως επόμενη ημέρα να μεταβούν στη Χαλκιδική".

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM