Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα – Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα

 Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα – Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα Facebook Twitter
0

Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από Δευτέρα 31 Μαΐου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς, με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να προχωρά σε διευκρινίσεις για την χρήση μάσκας.

Βάσει της ανακοίνωσης ισχύουν τα ακόλουθα: 

1. Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.

2. Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.

3. Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2. 

Υπενθυμίζεται πως από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκαν επίσης η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από τη Δευτέρα 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο με self test και τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις και εκλογές αιρετών εκπροσώπων διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Από Δευτέρα 31 Μαΐου θα επιτρέπεται η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες.

Υποχρεωτικά θα είναι τα εβδομαδιαία self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχόμενων και όλων των υγειονομικών μέτρων

Επιπλέον, από 1η Ιουνίου θα επιτρέπονται οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων και οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις:

-όριο 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα

-Rapid test ή PCR

-Ηλεκτρονικές εγγραφές,

-Χωρίς κοινό, χωρίς απονομές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ