Γηροκομείο στα Χανιά - Κατάθεση: «Πήγα τον πατέρα μου στα επείγοντα και μου είπαν ότι πεθαίνει»

Γηροκομείο στα Χανιά - Κατάθεση: Όταν πήγα τον πατέρα μου στα επείγοντα μου είπαν «πεθαίνει» Facebook Twitter
Φωτ. Eurokinissi
0

Στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανέβηκε η πρώτη καταγγέλλουσα για την υπόθεση του γηροκομείου Χανίων, όπου σημειώθηκαν 32 θάνατοι.

«Ήταν δεμένος από την μέση και στους βραχίονες είχε σημάδια περιμετρικά σαν μελανιές» περιέγραψε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με την εικόνα του πατέρα της, την οποία αντίκρισε μετά από λίγες μέρες φιλοξενίας του στο γηροκομείο.

Στο πλαίσιο της  δίκης των έξι κατηγορουμένων, στους οποίους αποδίδεται δράση εγκληματικής οργάνωσης για 32 θανάτους ηλικιωμένων, η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων και παρίσταται και η ίδια ως συγγενής θύματος και κατέθεσε. Κατηγορεί τους υπεύθυνους, πως αδιαφόρησαν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα της. Ο ηλικιωμένος υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε νοσοκομείο και τελικά να χάσει τη μάχη με τη ζωή, ταλαιπωρημένος με πολυήμερη νοσηλεία.

Τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τη μάρτυρα, αποφασίστηκε από κοινού με την υπόλοιπη οικογένεια, να φιλοξενηθεί ο πατέρας της, που έπασχε από άνοια, για λίγες μέρες στο γηροκομείο μέχρι να βρεθεί κατ' οίκον φροντιστής. Όπως κατέθεσε, μία μέρα μετά την εισαγωγή, ζήτησε να τον δει, αλλά η ιδιοκτήτρια της μονάδας, δεν της επέτρεψε την είσοδο, με τη δικαιολογία ότι ο πατέρας της κοιμάται.

Στην κατάθεσή της, καταγγέλλει: «Μια μέρα μετά, ξαναπήγα. Τον κατέβασαν στην είσοδο και τον είδα πίσω από το τζάμι, επειδή τότε υπήρχαν τα μέτρα για τον covid. Ο πατέρας μου δεν είχε καμία σχέση με όταν τον είχα αφήσει. Ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, είχε ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον. Τα μάτια του γυάλιζαν, δεν μπορούσε να μιλήσει.

Επισήμανε δε, πως όταν κατάφερε να τον δει από κοντά διαπίστωσε ότι ήταν δεμένος από την μέση και πως «στους βραχίονες είχε σημάδια περιμετρικά σαν μελανιές. Κατάλαβα ότι είχε δεθεί και με τα δύο χέρια σε κάποιο σταθερό σημείο». Εντούτοις, η ιδιοκτήτρια επέμενε ότι ο πατέρας της ήταν καλά.

«Της είπα ότι θέλω να τον πάω στο νοσοκομείο, γιατί αλλιώς τον παραλάβετε και αλλιώς τον βρίσκω» συνέχισε η Μαρία Παπαδάκη.

«Η ιδιοκτήτρια επέμεινε ότι δεν χρειάζεται. Μου έλεγε ότι είναι απύρετος, χωρίς να υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις και ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Εγώ όμως επέμενα ότι δεν φεύγω αν δεν πάμε στο νοσοκομείο. Εκείνη λοιπόν κάλεσε το ασθενοφόρο και έγραψε και ένα παραπεμπτικό, ότι έχει 36.1 πυρετό, 97 οξυγόνο, και ότι παραπέμπεται λόγω αναφερόμενης από τους συγγενείς καταβολής. Μόλις ήρθε το ασθενοφόρο, αμέσως τον θερμομέτρησαν και μου είπαν ότι καίγεται στον πυρετό. Το οξύμετρο έδειχνε πολύ χαμηλό κορεσμό, στο 85, οριακά μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν φτάσαμε στα επείγοντα του νοσοκομείου, οι γιατροί μου είπαν "τώρα μας τον φέρατε; Ο πατέρας σας πεθαίνει! Διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού. Πνευμονία» πρόσθεσε.

Η κατάθεση της Μαρίας Παπαδάκη θα συνεχιστεί αύριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM