Γιορτή της Μητέρας σήμερα- Το doodle που της αφιερώνει η Google

Γιορτή της Μητέρας σήμερα- Το doodle που της αφιερώνει η Google Facebook Twitter
0

Σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας και η Google της αφιερώνει ένα τρυφερό doodle.

 

Πρόκειται για ένα stop-motion animation που δημιούργησε η Ολίβια Γουέν και θυμίζει, ίσως τις γλυκές κάρτες που φτιάχνουν τέτοια ημέρα κάθε χρόνο πολλά παιδιά για τη μητέρα τους.

 

Γιορτή της Μητέρας σήμερα- Το doodle που της αφιερώνει η Google Facebook Twitter

 

Τα πρώτα βήματα για να καθιερωθεί η Γιορτή της Μητέρας έγιναν από την Άννα Τζάρβις. Μετά τον θάνατο της μητέρας της το 1905, η ακτιβίστρια ήθελε να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας που την έφερε στη ζωή, η οποία βοηθούσε τη δεκαετία του 1850 τις μητέρες να φροντίζουν σωστά τα παιδιά τους, για να μειωθεί το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας, σύμφωνα με το National Geographic.

 

Την επόμενη χρονιά, η Τζάρβις κάλεσε φίλους στην εκκλησία της στο Γκράφτον, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, για να τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας της. Έδωσε ένα λευκό γαρύφαλλο σε κάθε μητέρα στην εκκλησία, το οποίο σύμφωνα με εκείνη «συμβόλιζε την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης».

 

Η Άννα Τζάρβις εργάστηκε σκληρά για να καθιερωθεί μια ημέρα για τον εορτασμό της μητέρας. Εκείνη την εποχή εργαζόταν σε διαφημιστικό τμήμα ασφαλιστικής εταιρείας στη Φιλαδέλφεια. Έγραψε επιστολές σε εκκλησίες και πολιτικούς, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του Τζον Γουαναμέικερ, πρωτοπόρου του μάρκετινγκ και του επιχειρηματία Χένρι Χάινζ.

 

Έπειτα από τις προσπάθειές με ψήφισμα του Κογκρέσου καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως ημέρα της μητέρας. Στις 9 Μαΐου 1914 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον κήρυξε την Ημέρα της Μητέρας ετήσια εθνική γιορτή.

 

Στη χώρα μας ο εορτασμός της Γιορτής της Μητέρας ξεκίνησε το 1929. Στην αρχαία Ελλάδα την άνοιξη τιμούσαν την Γαία, που συμβόλιζε την μητέρα όλων, θεών και ανθρώπων και στη συνέχεια την Ρέα, σύζυγο του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ