Για μειώσεις που ισοδυναμούν με 3 συντάξεις τον χρόνο κάνει λόγο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών

Για μειώσεις που ισοδυναμούν με 3 συντάξεις τον χρόνο κάνει λόγο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι απώλειες που θα υποστούν οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων θα αγγίξουν έως και τις τρεις συντάξεις τον χρόνο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Βασίλης Ροζής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, ο κ. Ροζής επέκρινε τον νόμο Κατρούγκαλου, τις δρομολογημένες περικοπές στις συντάξεις αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020.

«Με το νόμο Κατρούγκαλου ισοπεδωνόμαστε πλήρως» είπε ο κ. Ροζής εκτιμώντας πως, κατά μέσο όρο, κάθε απόστρατος θα δει τα εισοδήματά του να μειώνονται κατά 200 με 300 ευρώ τον μήνα. 

Ο κ. Ρόζης αναφέρθηκε και σε όσα προβλέπονται για τις χήρες κάτω των 52 ετών, που θα παίρνουν σύνταξη μόνο για τρία χρόνια και στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να κλείσουν τα 67 έτη.

«Είμαστε μια ομάδα που έχει χάσει έως και το 60% των αποδοχών της στα χρόνια του Μνημονίου (..) προσωπικά έχω μείωση 62% σε σχέση με τις αποδοχές του 2010» συμπλήρωσε ο κ. Ροζής αναφέροντας ως παράδειγμα της υφιστάμενης κατάστασης, ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παίρνει σύνταξη 1150 ευρώ.

«Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει παρακάτω», είπε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ