Σε εφαρμογή έχει τεθεί από το πρωί της Τετάρτης το σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτων συμπτωμάτων κορωνοϊού στη Γαύδο

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές σε τοπικό Μέσο, ένα ζευγάρι επισκεπτών παρουσίασε συμπτώματα και απευθύνθηκε στο ιατρείο του νησιού. Έτσι αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, για προληπτικούς λόγους, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ και να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό. 

 

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr για τη μεταφορά τους ακολουθήθηκαν όσα ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως είχαν ακολουθηθεί και σε πρόσφατη άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί. Στην άσκηση συμμετείχαν το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα και ο Δήμος Γαύδου. Η ίδια πηγή αναφέρει πως από τις αρχές Αυγούστου έχει αυξηθεί «κατακόρυφα» η επισκεψιμότητα στην Γαύδο, καθώς νεαρά άτομα παραθερίζουν στο νησί. 

 

Το γεγονός είχε επισημανθεί και σε έγγραφο του Κέντρο Υγείας Καντάνου. «Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, της αύξησης των κρουσμάτων από κορωνοϊό Covid-19 και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στη Νήσο Γαύδο εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, αλλά και στις αρχές του Νησιού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, καθώς και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας όσο αφορά την απόσταση και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού», αναφέρει το σχετικό έγγραφο το οποίο εστάλη τη περασμένη Δευτέρα. 

 

«Οι οδηγίες που μας κοινοποιεί η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθούν απ' όλους για να αποφύγουμε διασπορά του ιού. Είναι σημαντικό να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης ειδικά σε μια περιοχή όπως η νήσος Γαύδος για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. H τήρηση των κανόνων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για την υγεία όλων των πολιτών που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των μόνιμων κατοίκων».

 

Έκκληση από τη δήμο Γαύδου 

 

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Γαύδου, σε ανακοίνωσή του, εφιστούσε την προσοχή όλων για την τήρηση των μέτρων και ειδικά για τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται. «Στην Γαύδο περνάμε χαλαρά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν χαλαρώνουμε στιγμή με τον κορωνοϊό» αναφερόταν στο μήνυμα του Δήμου του ακριτικού νησιού.

 

«Η περιορισμένη υγειονομική στελέχωση του νησιού και η απόσταση από τα αστικά κέντρα και τις τριτοβάθμιες υγειονομικές υποδομές υπαγορεύουν να είμαστε σχολαστικοί στην τήρηση των μέτρων», σημείωνε χαρακτηριστικά ο δήμος του νησιού. 

 

Με πληροφορίες από flashnews.gr