Φθιώτιδα: Πέντε χρόνια φυλακή σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικη ΑμεΑ

Φθιώτιδα: Πέντε χρόνια φυλακή σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικη ΑμεΑ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε πέντε χρόνια φυλακή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας,  73χρονος άνδρας που ασελγούσε σε βάρος 14χρονης ανήλικης ΑμεΑ στη Φθιώτιδα.

Στον ηλικιωμένο επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι προκειμένου η έφεσή του να έχει ανασταλτική δύναμη και συγκεκριμένα η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και φυσικά απαγόρευση καθ' οιονδήποτε τρόπο προσέγγισης της ενήλικης πλέον κοπέλας. Η αναγνώριση μάλιστα του πρότερου σύννομου βίου για την ανασταλτική δύναμη της εφέσεως πάρθηκε με απόφαση 4-3.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Κοινότητας Λοκρίδας αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, η οποία και αναβίωσε στην αίθουσα του Δικαστηρίου Λαμίας την Τετάρτη. Όπως σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας της μικρής Νίκος Τσακατάνης, η απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς λόγω της αλλαγής του ποινικού κώδικα, αδικήματα όπως οι χειρονομίες ή οι ανήθικες προτάσεις σε βάρος ανηλίκου ακόμη και ΑμεΑ, σήμερα δε θα δικαζόντουσαν καν. Αναγνώρισε όμως τις ασελγείς πράξεις του ηλικιωμένου σε βάρος του κοριτσιού, προκειμένου να υπάρξει έστω η ηθική δικαίωση της οικογένειας της ανήλικης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο LamiaReport.gr, πράξεις που κατά την τέλεσή τους ήταν βαρύτατα κακουργήματα, με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα κάποια εκ των οποίων θα είχαν παραγραφεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2010 με τον 65χρονο τότε άνδρα να ασελγεί σε βάρος του κοριτσιού, που είναι εγγονή φίλου του, αρχικά με χάδια κι άλλες χειρονομίες. Ο καταδικασθείς μάλιστα φέρεται να επέλεγε ώρες που απουσίαζαν από το σπίτι οι παππούδες του κοριτσιού που το φιλοξενούσαν εκεί το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από Lamiareport

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ