Φωτιά στον Ασπρόπυργο- Ρίψεις νερού από ελικόπτερο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο- Ρίψεις νερού από ελικόπτερο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο, για την αντιμετώπιση της οποίας εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιστρατεύθηκε και ένα ελικόπτερο. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μελίσσια, σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού. 

Φωτιές τώρα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Καστοριά, χωρίς ενεργό μέτωπο σε Ρόδο, Κέρκυρα, Μαγνησία

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καστοριά

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στον Τρίλοφο, σε δύσβατο σημείο. Εκεί επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα και από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. 

Σε ό,τι αφορά στις μεγάλες πυρκαγιές της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Μαγνησίας, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι σποραδικές αναζωπυρώσεις που προκύπτουν, αντιμετωπίζονται γρήγορα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Στη φωτιά στη Ρόδο εξακολουθούν να επιχειρούν 266 πυροσβέστες, με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Στην πυρκαγιά στην Κέρκυρα παραμένουν 112 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο. 

Άλλοι 100 πυροσβέστες εξακολουθούν να επιχειρούν στη φωτιά στην Κάρυστο, ενώ στην πυρκαγιά στο Αίγιο επιχειρούν 131 συνάδελφοί τους, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Στη φωτιά στη Μαγνησία, επιχειρούν 90 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα. 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και σήμερα 

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς, σε έξι περιφέρειες της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, κατηγορία κινδύνου 4 προβλέπεται για τις εξής περιφέρειες: 

  • Αττικής
  • Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας)
  • Πελοποννήσου (περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας)
  • Νοτίου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Κω, Καλύμνου, Ρόδου, Καρπάθου)
  • Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας)
  • Κρήτης (περιφερειακή ενότητα Λασιθίου)
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM