Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο, εκκενώνεται το χωριό - Τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο, εκκενώνεται το χωριό - Τιτάνια μάχη με τις φλόγες Facebook Twitter
Οι φλόγες έχουν μπει στο δάσος της Αβγαριάς/ eurokinissi
0

Η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται για 8η συνεχόμενη μέρα στη βόρεια Εύβοια παίρνει εκ νέου αρνητική τροπή με τις αναζωπυρώσεις να «ξεπηδούν» σε διάφορα μέτωπα και με αρκετούς κατοίκους να προσπαθούν με ιδία μέσα να σώσουν ό,τι μπορούν.

Το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί.

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο, εκκενώνεται το χωριό - Τιτάνια μάχη με τις φλόγες Facebook Twitter
Εθελοντές και κάτοικοι επιχειρούν ενάντια στην αναζωπύρωση/ eurokinissi

Σε μήνυμα που εστάλη από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 οι ευρισκόμενοι στο χωριό Ασμήνιο καλούνται να εκκενώσουν προς Ιστιαία: «Αν βρίσκεστε στη περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εύβοια νέο Facebook Twitter
Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες επιχειρούν με τις μάνικες/ eurokinissi

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα νέο μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

Εύβοια νέο Facebook Twitter
Οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της Αβγαριάς είναι συνεχείς/ eurokinissi

Πριν από λίγο χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Εύβοια νέο Facebook Twitter
Πάνω από 800 επίγειες δυνάμεις στα μέτωπα της Εύβοιας/eurokinissi

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς από τη Γαλατσώνα όπου βρίσκεται δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο είναι δύσκολο και κάλεσε να έρθουν άμεσα πυροσβεστικά αεροπλάνα να συνδράμουν γιατί, όπως είπε, αν ξεφύγει η φωτιά τότε θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Σημείωσε ότι τα ελικόπτερα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Εύβοια νέο Facebook Twitter
Η φωτιά ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της/eurokinissi

Πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν στην φωτιά στην Εύβοια

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Εύβοια νέο Facebook Twitter
Χτες κάποιοι κάτοικοι με πυροσβεστήρες περίμεναν να επέμβουν οι ίδιοι

Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων τριών (3) Ε/Π από Σερβία, δύο (2) Ε/Π από Ελβετία, ενός (1) της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, δύο (2) Ε/Π της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, στα πύρινα μέτωπα μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας και στις Καματριάδες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ