Φωτιά στη Λακωνία: Ήχησε το 112 – Μάχη με τις φλόγες από επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά στη Λακωνία: Ήχησε το 112 – Μάχη με τις φλόγες από επίγειες και εναέριες δυνάμεις Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Πυροσβεστική Υπηρεσία
0

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (16 Ιουλίου) στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λάχι Λακωνίας, κοντά στη Νεάπολη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις: 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σε μία συντονισμένη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι Αρχές, για προληπτικούς λόγους, απέστειλαν μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες που βρίσκονται στο Παλαιόκαστρο, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τη Νεάπολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξετάζονται συνεχώς, καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM