Φωτιά στη Λακωνία: Ήχησε το 112 – Μάχη με τις φλόγες από επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά στη Λακωνία: Ήχησε το 112 – Μάχη με τις φλόγες από επίγειες και εναέριες δυνάμεις Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Πυροσβεστική Υπηρεσία
0

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (16 Ιουλίου) στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λάχι Λακωνίας, κοντά στη Νεάπολη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις: 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σε μία συντονισμένη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι Αρχές, για προληπτικούς λόγους, απέστειλαν μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες που βρίσκονται στο Παλαιόκαστρο, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τη Νεάπολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξετάζονται συνεχώς, καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM