Φοιτητές θα "αποκλείσουν" το υπουργείο Παιδείας

Φοιτητές θα "αποκλείσουν" το υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
0

Σε μία συμβολική κινητοποίηση αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, φοιτητές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ όλης της χώρας, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι από πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας, που ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο "Αθηνά". Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, με στόχο να "αποκλείσουν" το κτίριο.

Χθες, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήσαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, εμμένοντας στην απόφασή τους να υπερασπιστούν την αυτονομία και αυτοτέλεια των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών της Σχολής, καθώς και του Προγράμματος Ψυχολογίας του Τμήματος (ΦΠΨ).

Παράλληλα, φοιτητές και σπουδαστές από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας κατέλαβαν χθες το δημαρχείο της Κοζάνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά», ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM