Φαρμακευτική κάνναβη: Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή και την εξαγωγή

Φαρμακευτική κάνναβη: Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή και την εξαγωγή Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Νομοσχέδιο, που θα καταθέσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή και την εξαγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, στα πρότυπα της διαδικασίας που ισχύει για τα γενόσημα φαρμακευτικά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με την νέα προτεινόμενη εξαγωγική διαδικασία, ένα προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να κυκλοφορήσει στην χώρα εισαγωγής του με βάση απόφαση της αλλοδαπής αρμόδιας Αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητη και η έγκριση κυκλοφορίας του στην Ελλάδα.

Για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα παραμένει σε ισχύ το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς που προβλέπει έκδοση ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ πριν από τη διάθεση του σε ασθενείς.

Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι η διεύρυνση των εξαγωγών, η επιτάχυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας, η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η μείωση γραφειοκρατίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η οικονομική ανάπτυξη.

Επίσης, στόχος είναι η διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης διάθεσης των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ για την κάλυψη συνταγογραφημένων αναγκών ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία και σε όσους υποφέρουν από τον νευροπαθητικό έως και τον καρκινικό πόνο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Αγαπηδάκη - παχυσαρκια

Ελλάδα / Είχα ξεπεράσει τα 100 κιλά, εξομολογείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη και αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μιλά για τη μάχη της με τα περιττά κιλά και παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολο, ούτε φθηνό - Τι συμβουλεύει - Τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
NEWSROOM