Προσαγωγές περίπου δεκαπέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιαστών.

 

Σε προσαγωγές περίπου 15 ατόμων, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί, που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιαστών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τα Δυτικά προάστια προχώρησε η Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο αστυνομικοί, που φέρονται να βοηθούσαν τους εκβιαστές, υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Πειραιά. 

 

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον ακόμη 6-7 άτομα, για εκβιάσεις καταστηματαρχών ακόμη και εμπρηστικές - βομβιστικές επιθέσεις.

 

Πρόκειται για μία υπόθεση που οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών δούλευαν για σχεδόν οκτώ μήνες, με νόμιμες συνακροάσεις και φυσικές παρακολουθήσεις ατόμων.

 

Πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους είχαν ως έδρα τον Πειραιά και κοινή καταγωγή, ενώ οι είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

 

Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις αύριο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.