Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα διακίνησης μεταναστών- Έβγαζαν έως 4.000 για κάθε άτομο

Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα διακίνησης μεταναστών- Έβγαζαν έως 4.000 για κάθε άτομο Facebook Twitter
0

Στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονμίκης. 

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το πρωί της Παρασκευής οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 25 και 29 ετών, με ένταλμα σύλληψης για «σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής». 

Ο 25χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του «εγκεφάλου» στην εγκληματική οργάνωση και ο 29χρονος ήταν ο άμεσος βοηθός του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας.  

Για τη μεταφορά κάθε μετανάστη, η εγκληματική οργάνωση έβγαζε από 3.000 έως 4.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κέρδος ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. 

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10 διακινήσεις μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 10 οδηγοί- διακινητές, ενώ διαπιστώθηκε η μεταφορά 73 ανθρώπων. 

Η εγκληματική οργάνωση προωθούσε μετανάστες από την Τουρκία στο εσωτερικό της χώρας, παρέχοντάς τους προσωρινά καταλύματα, είτε στα σύνορα, είτε στη Θεσσαλονίκη. 

Για τη μεταφορά τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί, ή είχαν ταξινομηθεί από το εξωτερικό, στα οποία άλλαζαν πινακίδες. Οι οδηγοί των οχημάτων χρησιμοποιούσαν σωματική βία κατά των μεταναστών και τους μετέφεραν υπό ιδιαίτερα απάνθρωπες συνθήκες, στον χώρο των αποσκευών. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Ελλάδα / Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες προχωρούν στην κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την «αδράνεια και τις ασυνεπείς δημόσιες τοποθετήσεις» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗ

Ελλάδα / Καταγγελία για ομοφοβία στη Θεσσαλονίκη - Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου έκανε παρατήρηση σε άνδρα που φορούσε crop top

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στη Θεσσαλονίκη ισχυρίστηκε πως θα προέβαινε σε ανάλογη συμπεριφορά, ανεξαρτήτως συμπεριφοράς ή σεξουαλικού προσανατολισμού
LIFO NEWSROOM