Εξαδάκτυλος για επιστράτευση γιατρών: Υπήρξαν αστοχίες, τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλοι το παρών

Γιατροί σε ΜΕΘ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Υπήρξαν αστοχίες, αλλά τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλοι το παρών, είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την απόφαση για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

 

«Θα είμαστε όλοι παρόντες χωρίς δεύτερη σκέψη», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλύσουμε αν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, ενδεχομένως να μπορούσαμε», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

 

«Υπήρξαν και κάποιοι χειρισμοί που δεν βοήθησαν καθόλου, αλλά αυτή είναι η ώρα για να δώσουμε όλοι το παρών», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση για το αν οδηγηθήκαμε σε αυτή την εξέλιξη λόγω απροθυμίας των γιατρών ή έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι δεν υπήρξε απροθυμία των γιατρών.

 

«Υπάρχει μια παρεξήγηση. Οι γιατροί που καλούνται δεν βρίσκονται σε διακοπές, βρίσκονται σε ρόλους και κρατούν Θερμοπύλες και έχουμε και θύματα ανάμεσά τους. Υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες που ένα χρόνο προσπαθούμε να αρθούν για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπήρξαν και αστοχίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρές, αλλά δεν είναι η ώρα για αυτή τη συζήτηση. Το σωστό αυτή τη στιγμή είναι όλοι να δώσουμε τη μάχη, που είναι εθνική», απάντησε ο κ. Εξαδάκτυλος.Παράλληλα συμπλήρωσε ότι αν αρθούν αυτές οι αντικειμενικές δυσκολίες, τότε θα διευκολυνθεί η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών, χωρίς φύλλο πορείας.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ