Εργασίες αποκατάστασης στη Βουλή - Ποιες επεμβάσεις θα γίνουν στο κτίριο

Εργασίες αποκατάστασης στη Βουλή - Ποιες επεμβάσεις θα γίνουν στο κτίριο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Τις εργασίες που ξεκίνησαν για την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του Κοινοβουλίου ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Από τον Αύγουστο ξεκίνησαν, σε πρώτη φάση, οι εργασίες για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των μαρμάρινων στοιχείων του Κοινοβουλίου, με τη συνδρομή 12 συντηρητών αρχαιοτήτων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ήδη έχει εγκριθεί η μελέτη και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την συντήρηση και αποκατάσταση και των ξύλινων στοιχείων του κτιρίου.

Συντήρηση και αποκατάσταση της επιφάνειας του κτιρίου, στεγανοποιήσεις δαπέδου, συγκόλληση θραυσμάτων, σφράγιση αρμών, συμπλήρωση απωλειών, είναι μεταξύ άλλων, οι επεμβάσεις που θα γίνουν στο κτίριο της Βουλής.

Εργασίες αποκατάστασης στη Βουλή - Ποιες επεμβάσεις θα γίνουν στο κτίριο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι εργασίες έχουν στόχο την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του ιστορικού κτιρίου, τη συντήρηση και την ανάδειξη των μαρμάρινων αλλά και των ξύλινων στοιχείων του, ενώ επόμενη φάση θα είναι η συντήρηση και ανάδειξη των τοίχων της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης των εξωτερικών όψεων του Κοινοβουλίου συνδυάζονται και με την ενεργειακή αναβάθμισή του, με την τοποθέτηση εκατοντάδων ενεργειακών κουφωμάτων, για τη μορφή των οποίων έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη από το υπουργείο Πολιτισμού ενώ κάθε κτιριακή επέμβαση που γίνεται θα είναι καταγεγραμμένη σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Εργασίες αποκατάστασης στη Βουλή - Ποιες επεμβάσεις θα γίνουν στο κτίριο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το κτίριο της Βουλής κρατά όλα τα στοιχεία της μεγαλοπρέπειάς του και το μάρμαρο είναι το βασικό του στοιχείο στην κατασκευή του και αντίστοιχο των ναών της αρχαιότητας.  Έγινε μια συστηματική μελέτη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού και τον Μάρτιο του 2021 υπολογίζουμε ότι θα παραδοθεί μια απαστράπτουσα Βουλή», τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM