Έρευνα: Το 60% των Ελλήνων πιστεύει στο ξεμάτιασμα

Έρευνα: Το 60% των Ελλήνων πιστεύει στο ξεμάτιασμα Facebook Twitter
8

Έρευνα της Ελληνικής Εταιρεία Κεφαλαλγίας αναφέρει πως έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι το ξεμάτιασμα είναι η λύση για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. 

Στην έρευνα πήραν μέρος 10 χιλιάδες πολίτες και πραγματοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κεφαλαλγίας στις 12 Σεπτεμβρίου. 

«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο» σχολίασε στην Καθημερινή ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμος Μητσικώστας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και οι πολίτες συνδέουν ευρέως τους πονοκεφάλους με τον ψυχολογικό παράγοντα, «πρόκειται, όμως, για βιολογική διαταραχή του εγκεφάλου».

Υπάρχει, δηλαδή, μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχει γενετική προδιάθεση και διαθέτει το σχετικό γονίδιο για να εκδηλώσει ημικρανία υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

«Οι εκλυτικοί παράγοντες ποικίλλουν από από την κατανάλωση κάποιου τροφίμου ή αλκοόλ, μέχρι τον καιρό, τις ορμόνες, ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, αλλά και την απώλεια ρουτίνας - τα Σαββατοκύριακα που αλλάζει το πρόγραμμα, πυκνώνουν οι ημικρανίες» διευκρινίζει ο κ. Μητσικώστας.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ