Δίκη για το βιτριόλι - Δικηγόρος Ιωάννας: «Περιμένουμε θέατρο με μυθοπλασία» από την κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι - δικηγόρος Ιωάννας: «Περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη η 36χρονη κατηγορούμενη, προκειμένου να απολογηθεί για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, συνήγορος υπεράσπισης της Ιωάννας, μιλώντας για την αυριανή δικαστική διαδικασία εκτίμησε πως η 36χρονη κατηγορούμενη δεν αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα κύρια ζητήματα. Αντίθετα, όπως δήλωσε ο ίδιος, «περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία ή με εξηγήσεις που δεν θα πείσουν αλλά θα προκαλέσουν εμάς και κυρίως την Ιωάννα».

Σύμφωνα τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο κ. Αλεξανδρής, η 36χρονη «έχει δώσει μία τυπική ομολογία στην οποία έχει πει ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται στο κατηγορητήριο».

Παράλληλα, συνέστησε την προσοχή της κατηγορούμενης σε τρία πράγματα. «Η απολογία ενός κατηγορούμενου είναι ιερή και ως τέτοια πρέπει να την σεβαστούμε. Παράλληλα, όμως, ο δράστης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων πρέπει να είναι προσεχτικός σε τρία πράγματα: να μην προσβάλλει το θύμα του με αυτά που θα πει. Καλώς η κακώς η κατηγορούμενη σε λίγα χρόνια θα είναι έξω ενώ η Ιωάννα θα είναι ισόβια φυλακισμένη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, θα πρέπει να να μην προκαλέσει περισσότερο πόνο στο θύμα, ενώ την κατηγόρησε πως «με τη γενικότερη συμπεριφορά της προκαλεί πόνο και μάλιστα επιχαίρει με τη συμπεριφορά της. Το δείχνει σε όλη τη διάρκεια της δίκης».

Επίσης η κατηγορούμενη, όπως είπε ο δικηγόρος της Ιωάννα Παλιοσπύρου, «δεν θα πρέπει να προσβάλει όλους τους υπόλοιπους παράγοντες της δίκης με μυθοπλασίες, μυθεύματα με θέατρο. Στο δικαστήριο ας δώσουμε απαντήσεις».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM