«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή», τόνισε η 34χρονη Ιωάννα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

 

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή και μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε».

 

Αυτά τόνισε χαρακτηριστικά στον δικηγόρο της η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από άγνωστη, που φορούσε χειρουργική μάσκα, την ώρα που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζεται, στην Καλλιθέα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

 

Η 34χρονη που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, στις έως τώρα ολιγόλεπτες, λόγω της σοβαρής κατάστασής της, συνομιλίες της με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που διερευνούν την υπόθεση, έχει περιγράψει πως δέχθηκε την επίθεση από μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που την περίμενε στα σκαλιά δίπλα από το ασανσέρ. Διευκρίνισε, όμως, πως δεν μπορεί να θυμηθεί εάν την γνώριζε από κάπου, ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

 

Οι έρευνες 

 

Οι αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες για να εντοπίσουν την διαδρομή διαφυγής, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό της, ενώ αναμένεται να δοθεί άδεια και για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 34χρονης.

 

«Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» δήλωσε χθες ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, προσθέτοντας πως ο τρόπος που στήθηκε η ενέδρα και έγινε η επίθεση, «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

 

 Όπως είπε η Ιωάννα, αμέσως μετά την επίθεση η άγνωστη γυναίκα την ακολούθησε καθώς έτρεχε, και διέφυγε από πίσω της. Αν έστριβε αριστερά από την έξοδο των γραφείων θα την κατέγραφε η κάμερα της διπλανής καφετέριας οπότε το πιθανότερο είναι να έστριψε δεξιά προς την οδό Θησέως, εκμεταλλευόμενη την πυκνή δεντροστοιχία, και αμέσως μετά να έστριψε πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας ή προς τα κάτω την Θησέως, με κατεύθυνση το Μοσχάτο.

 

Οι αστυνομικές έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.