«Επιβεβαίωση» της Πισπιρίγκου βλέπει ο Κούγιας στο βούλευμα που την παραπέμπει σε δίκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Για «επιβεβαίωση» των ισχυρισμών της Ρούλας Πισπιρίγκου κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, στην πρώτη αντίδραση από την πλευρά της 33χρονης, μετά το βούλευμα που την παραπέμπει σε δίκη, κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας

Με το βούλευμα οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών την παραπέμπουν σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της. 

Μάλιστα, οι δικαστές καταλήγουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Απρίλιο του 2021 την κόρη της, όχι με ασφυκτικό θάνατο, αλλά με τη χορήγηση ουσίας- που είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήταν κεταμίνη. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας έπειτα από αυτή την εξέλιξη εκφράζει την άποψη ότι αυτή η άποψη των δικαστών αποτελεί «οιονεί αθωωτικό δεδικασμένο» για την πράξη της ανθρωποκτονίας, καθώς «αποδεικνύεται» ότι οι γιατροί χορήγησαν στην 9χρονη κεταμίνη και στα δύο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε. 

Οι δικαστές εξέδωσαν το βούλευμα «με ενδείξεις» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας. Το Συμβούλιο, αναφέρει, «έκανε μια πρωτοφανή και καινοφανή σκέψη, ότι ακόμη και η δήθεν απόπειρα στο Καραμανδάνειο έγινε με τη χρήση κεταμίνης, διαφωνώντας ευθέως με τον κ. εισαγγελέα, (σ.σ που υπέβαλε την πρόταση) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η απόπειρα τελέστηκε με τη μέθοδο της ασφυξίας». 

Αυτή η σκέψη των δικαστών «κατά την προσωπική μου ουσιαστική και νομική κρίση αποτελεί οιονεί αθωωτικό δεδικασμένο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, αφού αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, γι' αυτό και παρεσύρθη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ότι οι ιατροί και οι νοσηλευτές και στα δύο νοσοκομεία χορήγησαν στο αείμνηστο κοριτσάκι κεταμίνη και μάλιστα σε αυξημένες δόσεις, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της κας κατηγορουμένης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η έκδοση ενός παραπεμπτικού βουλεύματος δεν είναι δικαστική απόφαση, σημειώνει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος εκτιμά ότι η εντολέας του θα αθωωθεί. 

«Η συγκεκριμένη δίκη θα είναι μια από της μεγαλύτερες δίκες στα ελληνικά δικαστήρια και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι τόσο το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί όσο και οι αντικρουόμενες επιστημονικές προσεγγίσεις, συνεπικουρούμενες από την παρουσία τεχνικών συμβούλων στο δικαστήριο, γιατί στην προδικασία δεν υπήρχαν καθόλου τεχνικοί σύμβουλοι, ακόμα και μετά την απολογία της κας κατηγορουμένης, θα οδηγήσουν τους δικαστές και ενόρκους στην αθώωση της κας κατηγορημένης», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ