ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 - Στο «κόκκινο» Αττική, Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο

ΕΟΔΥ: Στις ηλικίες 18-24 η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων - Στο «κόκκινο» Αττική, Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο Facebook Twitter
0

«Οι παραλλαγές BA4 και ΒΑ5 του κορονοϊού σαρώνουν στην Ευρώπη» προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και την κατάσταση της Ελλάδας.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» συμπλήρωσε ο κ. Ζαούτης επισημαίνοντας πως ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας.

Κατά τον καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας σημνατική αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18-24. Η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Ως προς τη γεωγραφική κατανομή αύξηση εντοπίζεται σε Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο και Αττική. 

Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες. 

Η αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ τις τρεις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η αύξηση των νοσηλειών στις απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση των νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ ή σε αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του οργανισμού, όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της ηπείρου. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνόσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα -όπου φαίνεται ότι αφορά πάνω από τις μισές μολύνσεις - είναι η Όμικρον και οι παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ