Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Αποφυλακίστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Αποφυλακίστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Μετά και τη χθεσινή εμπλοκή που προκάλεσε την οργή της Βίκυς Σταμάτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι πλέον εκτός φυλακής.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν αποφυλακίστηκε χθες για γραφειοκρατικούς λόγους, βγήκε από τον Κορυδαλλό όπου τον περίμενε η σύζυγός του.

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Αποφυλακίστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Αποφυλακίστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής. Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά.

Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.

 

 

Οι δηλώσεις της Βίκυς Σταμάτη σήμερα:

 
Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM