Ελεύθερα χωρίς όρους 11 στελέχη της Attica Bank που κατηγορούνται για παράνομες διαφημιστικές δαπάνες

Ελεύθερα χωρίς όρους 11 στελέχη της Attica Bank που κατηγορούνται για παράνομες διαφημιστικές δαπάνες Facebook Twitter
0

Ελεύθεροι, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, τα έντεκα στελέχη της Attica Bank, που κατηγορούνται στην υπόθεση με τις υψηλόποσες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες, συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Οι έντεκα τραπεζικοί υπάλληλοι κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της απιστίας καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, ως μέλη αρμόδιων επιτροπών και υπηρεσιών της τράπεζας, ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ιστοσελίδες συμφερόντων του εκλιπόντος εκδότη, με ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία ή την επισκεψιμότητα των επίμαχων μέσων. Η ίδια κατηγορία έχει αποδοθεί και σε ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, που έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015, με το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ να προσδιορίζεται σε 250.00 ευρώ, ενώ για την τράπεζα σε 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση των δώδεκα κατηγορούμενων έφθασε στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς στο πλαίσιο της ανάκρισης που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο, μετά την σύλληψη του Παναγιώτη Μαυρίκου και δύο δημοσιογράφων. Ο ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση των τριών, βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως, λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών, η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η έρευνα του κ. Σαργιώτη για την υπόθεση θα κλείσει και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψουν ή όχι σε δίκη τους δώδεκα κατηγορούμενους για απιστία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ