ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε απαγόρευση συναθροίσεων για αύριο, Κυριακή, όπως αναμενόταν, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη τη χώρα όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από τις 05:00 το πρωί της Κυριακης έως και τα μεσάνυχτα.

Η απόφαση ελήφθη «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα:

  • πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναμένεται να είναι παρόμοια με εκείνα της επετείου του Πολυτεχνείου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους. 

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Το ΦΕΚ με την απόφαση ΕΔΩ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: «Εκρηκτικό» κοκτέιλ ζέστης και ισχυρών ανέμων- Ο καιρός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Ελλάδα / Καιρός: «Εκρηκτικό» κοκτέιλ ζέστης και ισχυρών ανέμων- Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου
NEWSROOM