Φωτιά στη Σύρο

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων έξω από το υπουργείο Παιδείας

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων έξω από το υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στις 13:00.

 

Έξι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση, με βασικό αίτημα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή), της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι εκπαιδευτικοί, επίσης, ζητούν να μη δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης για συμπλήρωση ωραρίου και να καλύπτονται οι ώρες αυτές αποκλειστικά από ειδικούς παιδαγωγούς.

 

«Η αποκλειστικότητα της διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς είναι στην προκειμένη στιγμή η προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας, τη στιγμή, μάλιστα, που όλοι αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διεκδικώντας το αυτονόητο: να διδάσκουν τα μαθήματα που σπούδασαν και αγαπούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαράια Γαλιατσάτου, έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

 

«Εξίσου επιτακτική είναι η ανάγκη η Παράλληλη Στήριξη να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ειδικούς παιδαγωγούς και όχι από όποιον εκπαιδευτικό του οποίου οι ώρες πλεονάζουν. Κάθε άλλη πρακτική δεν βάλλει μόνον ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά -κυρίως- ενάντια σε αυτά καθαυτά τα δικαιώματα των παιδιών στην ισότιμη, ολόπλευρη και ποιοτική εκπαίδευση», πρόσθεσε η κ. Γαλιατσάτου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

Ελλάδα / Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

«Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια» καταγγέλλει η μητέρα του ανήλικου
LIFO NEWSROOM
Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Ελλάδα / Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Πέρασε ένας μήνας από την εξαφάνιση της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ και της 73χρονης Φρανσουάζ Μπουτό στη Σίκινο - «Νομίζω πως η Ελλάδα μας κρύβει πράγματα», δήλωσε η ανιψιά της 64χρονης αγνοούμενης στην Le Figaro
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ