Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ αποχής- Οι περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό

Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ αποχής- Οι περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ιστορικό ρεκόρ αποχής σημειώθηκε στις δεύτερες εκλογές 2023, καθώς το 47,17% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους δεν προσήλθε στις κάλπες. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που έχει καταγραφεί σε εκλογές την περίοδο της μεταπολίτευσης. Το υψηλότερο ποσοστό αποχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καταγράφηκε στην περιφέρεια της Φλώρινας, με 66,76%. Ακολουθούν η Κεφαλονιά (62,48%), η Ευρυτανία (61,37%) και η Λακωνία (61%). 

Τα ποσοστά αποχής σε εκλογές 

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αποχής σε εκλογές στη μεταπολίτευση καταγράφηκε στις κάλπες Σεπτεμβρίου του 2015, όταν το 43,84% δεν πήγε να ψηφίσει. Υψηλή ήταν η αποχή τόσο στις εκλογές του 2019 (42,22%), όσο και στις κάλπες του Μαΐου (39,06%). 

Στον αντίποδα, εξαιρετικά χαμηλό ήταν το ποσοστό αποχής στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989- 19,67% και 19,31%- στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης το 1974 (20,47%) και στις εκλογές του 1985 (20,9%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM