ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εγκατέλειψε το Λονδίνο με τον γιο της λόγω κορωνοϊού και πήγαν στην Πάρο - Ο εν διαστάσει σύζυγος κινείται νομικά

Εγκατέλειψε το Λονδίνο με τον γιο της λόγω κορωνοϊού και πήγαν στην Πάρο - Ο εν διαστάσει σύζυγος κινείται νομικά Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα που πήρε τον 11χρονο γιο της από το Λονδίνο και τον πήγε στην Πάρο για να τον προστατεύσει από την πανδημία του κορωνοϊού, ενεπλάκη σε νομική διαμάχη με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο πατέρας του αγοριού θέλει οι δικαστές στην Ελλάδα και το Λονδίνο να επιβάλλουν την επιστροφή τους στη Βρετανία. Λέει ότι το αγόρι μεταφέρθηκε από το Λονδίνο στην Πάρο, χωρίς την άδειά του.

Ο δικαστής Μοστίν δήλωσε ότι ο άντρας και η γυναίκα είναι και οι δύο Έλληνες, αλλά πρόσθεσε πως η γυναίκα δεν έπρεπε να φύγει από το Λονδίνο. Λεπτομέρειες για τη διαμάχη δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή από βρετανικά μίντια, αλλά οι εμπλεκόμενοι δεν κατονομάζονται. Κατά τον βρετανό δικαστή θα πρέπει να υπάρξει ακρόαση και στην Ελλάδα για την απόφαση.

Η γυναίκα έφυγε από το Λονδίνο με τον γιο της στις 20 Μαρτίου, τρεις μέρες πριν ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώσει το lockdown. Aπό εκεί ταξίδεψε στο σπίτι της μητέρας της στην Πάρο. «Το έκανε με την πεποίθηση ότι αυτή και το αγόρι θα ήταν πολύ πιο ασφαλείς από τον ιό εκεί», αναφέρει ο δικαστής και προσθέτει πως η σκέψη μπορεί να ήταν σωστή. καθώς η Ελλάδα είχε λίγα κρούσματα και  χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. «Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί στο παραμικρό πως ήταν λάθος η απομάκρυνση του αγοριού από τον τόπο διαμονής του και το πιο σημαντικό, από τον πατέρα του».

Η γυναίκα έχει στείλει email στους δικηγόρους του συζύγου της για να εξηγήσει γιατί έφυγε. «Δεν σκοπεύω να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα», είπε. «Ο κύριος λόγος που έχω έρθει στην Ελλάδα είναι ότι φοβάμαι πολύ τον κορωναϊό και θέλω να κάνω ό, τι μπορώ για να κρατήσω τον γιο μου και εμένα μακριά από αυτό. Στο μικρό ελληνικό νησί όπου μένει η μητέρα μου, μένουμε και εμείς τώρα μαζί της και είναι φυσικά απομονωμένο από την ηπειρωτική χώρα ενώ έχει τις δικές του ιατρικές εγκαταστάσεις».

Προσθέτει: «Είναι απολύτως ασφαλές και μέχρι τώρα είχε μηδενικά κρούσματα. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο ασφαλές μέρος για εμάς, δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που επηρεάζονται και πεθαίνουν καθημερινά στο Λονδίνο. Δεν ξέρω ακριβώς πότε θα επιστρέψουμε, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η όλη κατάσταση αλλάζει γρήγορα και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα σε δύο εβδομάδες ή σε ένα μήνα. Όταν έφτασα στην Ελλάδα δεν υπήρχε lockdown. Εφόσον φτάσαμε εδώ, έχουν κλείσει τα σύνορα και το ταξίδι απαγορεύεται εντελώς, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να επιστρέψω τώρα στην Αγγλία, ακόμη και να το ήθελα - κάτι που δεν θέλω αυτή τη στιγμή, καθώς πιστεύω ότι η διαμονή στην Ελλάδα μας δίνει μια καλύτερη ευκαιρία να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της πανδημίας».

Mε πληροφορίες από Sky News

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM