Έφοδο στο σπίτι του ένοπλου άνδρα, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που είχε ταμπουρωθεί από το απόγευμα και αρνούνταν να παραδοθεί, πραγματοποίησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η αστυνομία. 

 

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ, εισέβαλαν στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και αφόπλισαν τον 60χρονο. Σε βίντεο από την επιχείρηση, τα μέλη της ΕΚΑΜ καλούν τον ένοπλο να παραδώσει το όπλο. «Ρίξε το όπλο, θα σε πυροβολήσω» ακούγονται να λένε οι αστυνομικοί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος βγήκε νωρίτερα στο μπαλκόνι και απείλησε να αυτοπυροβοληθεί ή να πέσει στο κενό. 

 

Το περιστατικό ξεκίνησε στις 14.00 το μεσημέρι, ύστερα από καταγγελία στην αστυνομία, ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας, στην οδό Αιόλου 10, όπου διαμένει ο άνδρας.

 

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο βρήκαν το σπίτι κλειδωμένο και κάλεσαν τον άνδρα να βγει ειρηνικά, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε.

 

Ειδικοί διαπραγματευτές επιχειρούσαν για ώρες να πείσουν τον άνδρα να αφήσει το όπλο του και να παραδοθεί αλλά εκείνος δεν συνεργαζόταν.

  

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του 60χρονου στον Άγιο Δημήτριο
EUROKINISSI

 

Οι πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι ο 60χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχείρησε να μπει το μεσημέρι στο σπίτι της ανιψιάς του, οπλισμένος και υπό την επήρεια του αλκοόλ. Εκείνη δεν του άνοιξε και κατάφερε να απομακρυνθεί από το κτίριο.

 

Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο άντρας έχει, στο παρελθόν, απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια υπόθεση.

 

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του 60χρονου στον Άγιο Δημήτριο
EUROKINISSI

 

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του 60χρονου στον Άγιο Δημήτριο
EUROKINISSI