ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού - «Νοθευμένο με βαρέα μέταλλα»

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού - «Νοθευμένο με βαρέα μέταλλα» Facebook Twitter
Pixabay
0

O ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του συντονισμένου από την Ευρωπαϊκή επιτροπή προγράμματος για την γνησιότητα/ αυθεντικότητα των μπαχαρικών/αρτυμάτων, προέβη σε δειγματοληψία κουρκουμά, με την εμπορική ονομασία «Macao/Κουρκουμάς», των 50 γραμμαρίων. 

Τα στοιχεία του προϊόντος: L1901, ανάλωση κατά προτίμηση 12/2021, προέλευσης Ινδίας, που εισάγεται μέσω Βουλγαρίας και συσκευάζεται από την εταιρεία «Κιοσόγλου Αντώνιος και Σια Ο.Ε– MAKAO».

Μετά την εργαστηριακή εξέταση του δείγματος από το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι το δείγμα «ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ» εμφανίζεται να είναι νοθευμένο και να περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις τα βαρέα μέταλλα Μόλυβδο, Χρώμιο και Υδράργυρο.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού - «Νοθευμένο με βαρέα μέταλλα» Facebook Twitter
ΕΦΕΤ

Μετά από σχετικό έλεγχο στην αναφερόμενη επιχείρηση, προέκυψε ότι πέραν της ελεγχθείσας συσκευασίας των 50 γραμμαρίων, από την αρχική ποσότητα πρώτης ύλης, που εισήχθη από την εταιρία, είχαν συσκευαστεί και διατεθεί στην κατανάλωση συσκευασίες των 50, 500 και 5000 γραμμαρίων με στοιχεία L 1902 (των 50 γρ.), L 010919 και L 021019 (500 γρ.) και L 010819 (5.000 γρ).

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την αγορά. Οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη. Στη βάση της αρχής της προφύλαξης καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, φωτογραφίες των οποίων παρατίθενται κατωτέρω, να μην τα καταναλώσουν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM