Έβρος: Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση λόγω της κακοκαιρίας

Έβρος: Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση λόγω της κακοκαιρίας Facebook Twitter
Πηγή φωτό evros-news
0

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση προκάλεσε σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τον νομό Έβρου.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες έριξαν κολώνες και πυλώνες της ΔΕΗ, ενώ από τα ορμητικά νερά των ποταμών παρασύρθηκαν αγωγοί οι οποίοι διέρχονται από την κοίτη τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ηλεκτροδότησης, καθώς δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια και δεν υπάρχει θέρμανση σε σημαντικό αριθμό οικισμών, αλλά και μέσα στο Σουφλί. «Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και θα πέσουν ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της νύχτας. Από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές που δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Μόνο σε ένα σημείο έχουν πέσει έξι πυλώνες. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Σημαντική βλάβη προκλήθηκε και στον αγωγό της Ιτέας, ο οποίος παρασύρθηκε καθώς διέρχονταν από κοίτη ποταμού, με αποτέλεσμα να έχει μείνει χωρίς νερό ο οικισμός, ενώ η δημοτική ενότητα Τυχερού υδροδοτείται εν μέρει, δήλωσε ο δήμαρχος.

Παράλληλα από χθες το απόγευμα υπάρχουν χιονοπτώσεις στην περιοχή. Συνεργεία του δημου έχουν κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Ο ίδιος όμως κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί «γιατί ο παγετός δημιουργεί ολισθηρότητα στο οδόστρωμα καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνους τους δρόμους, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες».

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και στο Διδυμότειχο

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως σε οικισμούς της δημοτικής ενότητας Μεταξάδων αντιμετωπίζει και ο δήμος Διδυμοτείχου.

«Υπάρχουν κολώνες οι οποίες από την ένταση των ανέμων έχουν πάρει κάποια κλίση, με αποτέλεσμα να κοπούν τα καλώδια και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλούς οικισμούς της ΔΕ Μεταξάδων. Προβλήματα σημειώθηκαν και εντός του Διδυμοτείχου, τα οποία ήδη αποκαθίστανται ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιες διακοπές», δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Πασχάλης Αδαμάκης.

Η διακοπή του ρεύματος ήταν ο κύριος λόγος που σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία στην περιοχή, ενώ από η ένταση του παγετού θα καθορίσει την αυριανή λειτουργία τους με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, σημείωσε ο κ. Αδαμάκης.

Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και τον δήμο Ορεστιάδας, προκαλώντας και εκεί διακοπές ηλεκτροδότησης και κλείσιμο των σχολείων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Λόγω της σοβαρότητας των προβλημάτων ηλεκτροδότησης ζητήθηκε και αναμένεται η συνδρομή συνεργείων της ΔΕΗ από τη Θεσσαλονίκη, για την αποκατάστασή τους, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ